Sýr na gril získal ocenění Regionální potravina
Přesně deset let od prvního ocenění za náš zrající ovčí sýr Brníčko se nám letos podařilo znovu zvítězit, a to s ovčím sýrem na gril.
Jedná o sýr typu Haloumi, který se při tepelné úpravě neroztéká, takže ho nemusíte obalovat. Můžete ho klidně sníst i syrový, ale díky prudkému krátkému opečení získá jeho chuť mnoho dalších rozměrů. Nazýváme ho ale prostě Gril, původní kyperský sýr Haloumi se totiž vyrábí z ovčího a kozího mléka a my se ho naučili dělat čistě z ovčího, protože kozí hold nemáme :) Kravské mléko pak záměrně do ovčího nemícháme, aby si náš sýr mohli dopřát také lidé s alergií na kravské. V obchodech ale naleznete spoustu sýrů s označením Haloumi, které jsou vyrobené pouze z kravského mléka, takže buďte prosím opatrní.