Popis
Uzený sýr, který se hodinku nahříval ve studeném kouři. Doplněný křupavým konopným semínkem a zeleným listem. Tato zauzená varianta Konopáče obsahuje ovčí, nebo kravské mléko, konopné semínko, sůl a syřidlo. Vůni dodává původní dřevěná udírna a její studený kouř.
Od Velikonoc do Dušiček vyrábíme z mléka dojnic plemene Lacaune, které chováme volně na našich pastvinách v podhůří Jeseníků.
V zimě, kdy naše ovce odpočívají, používáme mléko kravské.
Pojmenovali jsme ho Konopáč, protože jeho náplní je konopné semínko a konopný list z darů naší země, dále už jen trocha soli a syřidlo.
Jemně uzený čerstvý sýr Konopáč je originálem, který vznikl na statku Brníčko za dlouhých zimních večerů. Už oslavil 10 let od prvního kousku.
Od té doby je přítomen na všech konopných akcích, veletrzích a přednáškách, a rád se účastní také narozeninových mejdanů nebo svateb.
Sýr Konopáč podporuje šíření jedlého konopí. Naši příznivci mají několikrát ročně možnost vyměnit vylisované listy uložené v herbáři za sýr v akci "Lisuj listy".